Historisch epos met humanistische boodschap
Regisseur: Terry George - Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon - Verenigde Staten - 2016 - 2 uur 13 minuten

Spannende dramafilm van Terry George (Hotel Rwanda) die zich afspeelt tijdens de Armeense genocide, begin twintigste eeuw. De Armeense apotheker Mikael wil dolgraag studeren voor arts in de kosmopolitische wereldstad Constantinopel. Het ontbreekt hem echter aan geld om zijn droom te kunnen verwezenlijken.

Als Mikael zich echter verlooft met de dochter van zijn baas wordt alles anders. Zijn aanstaande schoonvader overhandigt hem de bruidsschat met de boodschap: “Maak eerst je droom waar en los dan je trouwbelofte aan mijn dochter in!”
Hij vertrekt naar Constantinopel en ontmoet de mooie en charismatische Ana die een relatie heeft met een Amerikaanse persfotograaf die naar het land is gekomen om de politieke situatie te verslaan. Tussen beide mannen ontstaat grote rivaliteit.
Ondertussen besluit de Ottomaanse overheid om zich bij het Duitse keizerrijk aan te sluiten. Als gevolg daarvan worden de Armeniërs in het land op grote schaal gearresteerd en gedeporteerd. Mikael weet dat hij terug moet naar zijn dorp om zijn familie te beschermen en zijn belofte in te lossen

Gezien het gevoelige onderwerp werd The Promise al als controversieel beschouwd nog voordat hij in première ging.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN