Prachtig acteerwerk en adembenemende natuurbeelden
Regisseur: Alejandro González Iñárritu - Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Lukas Haas - Verenigde Staten - 2015 - 2 uur 36 minuten

The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man, over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest.
Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo Dicaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij bovendien verraden door zijn vertrouweling John Fitsgerald (Tom Hardy). Ondanks zijn verwondingen maar gedreven door zijn wil om te leven en de liefde voor zijn zoon, begint Glass zijn overlevingstocht die gekenmerkt wordt door een meedogenloze kou en een allesomvattende eenzaamheid.
The Revenant is geregisseerd door Alejandro González Iñárritu. De film werd beloond met drie Oscars. Iñárritu won de Oscar voor beste regie. De Oscar voor beste cinematografie ging naar Lubezki en Leonardo Dicaprio kreeg voor zijn weergaloze rol eindelijk het felbegeerde beeldje voor beste acteur mee naar huis. Zijn eerste Oscar!

SPEELTIJDEN