De onbetrouwbare werking van het geheugen
Regisseur: Ritesh Batra - Charlotte Rampling, Jim Broadbent, Matthew Goode, Emily Mortimer - Groot Brittannië - 2016 - 1 uur 48 minuten

Zeventiger Tony Webster (Jim Broadbent) leidt een teruggetrokken en kalm leven. Hij ambieerde ooit het dichterschap, maar heeft zich erbij neergelegd een winkeltje met oude Leica-camera’s te runnen. Op een dag krijgt hij een brief, waarin hem beloofd wordt dat hij binnenkort het dagboek van Adrian zal ontvangen, een getalenteerde jongen uit zijn studententijd die hij mateloos bewonderde. Het was ook deze Adrian die aan de haal ging met Veronica (Charlotte Rampling), de vrouw van zijn dromen.
Nu Tony’s verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Hij is gedwongen de confrontatie aan te gaan en de waarheid over zijn eerste liefde en de ondraaglijke consequenties onder ogen te zien van de beslissingen die hij lang geleden maakte.

In 2013 maakte de Indiase regisseur Ritesh Batra grote indruk met zijn bitterzoete, weemoedige speelfilmdebuut The Lunchbox.
In The Sense of an Ending, een bewerking van Julian Barnes’ gelijknamige roman, onderzoekt hij de werking van het geheugen. Hoe mooie herinneringen van een gouden randje worden voorzien, terwijl nare gebeurtenissen weggestopt en daarna vergeten worden. Maar ook hoe het verleden plots kan terugkeren. Batra laat met scènes in het heden en flashbacks zien hoe dit werkt. Naar het boek van Julian Barnes. Ook in Boek en Film.

Op donderdag 9 november om 19.15 uur is dit de titel van Boek en Film

Boek en Film

SPEELTIJDEN