Nietsontziende zoektocht naar gerechtigheid
Regisseur: Martin McDonagh - Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell - Groot Brittannië/Verenigde Staten - 2017 - 1 uur 55 minuten

Mildred (Frances McDormand), de moeder van een vermoord en verkracht meisje kan het niet verkroppen dat er na maanden nog steeds geen dader is opgepakt en besluit de lokale sheriff onder druk te zetten. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp. ‘Verkracht terwijl ze stierf’ staat op een van de borden. Haar actie zet niet alleen kwaad bloed bij de sheriff en zijn mannen, maar ook bij de plaatselijke bevolking. Mildred gaat echter verbeten door en loopt steeds furieuzer door Ebbing, gekleed in blauwe overall en met vettig staartje en rode bandana – alsof niets haar nog kan schelen, behalve het bestraffen van onrecht.
Maar zo simpel liggen de verhoudingen niet. In het begin van de film, kun je gemakkelijk kritiekloos aan Mildreds kant staan. Daarna blijkt de agent die ze rechtstreeks aanvalt op haar borden, inspecteur Willoughby (Woody Harrelson), juist heel redelijk te zijn en wordt de rouwende moeder steeds meedogenlozer in haar doen en denken.

Three Billboards laat zien hoe onrecht een nietsontziende woede kan ontketenen en is dus zeer actueel. De film heeft inmiddels een flinke lading prijzen binnen gesleept en wordt door velen gezien als grote kanshebber voor de Oscars.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN