Tragiek met magie als tegenwicht.
Regisseur: Issa López - Juan Ramón López, Paola Lara, Hanssel Casillas - Mexico - 2017 - 1 uur 23 minuten

Een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje, waarin de tienjarige jarige Estrella drie wensen krijgt om haar te helpen overleven te midden van het drugsgeweld in Mexico. Met de hulp van een bende straatschoffies en haar eigen gecreëerde fantasiewereld gaat zij de confrontatie aan met de drugsbende die zoveel kinderen wees maakt.

Dagenlang wacht Estrella thuis op haar moeder, die maar niet terugkomt. Honger en eenzaamheid drijven haar in de richting van een bende straatjongetjes, onder leiding van de kleine maar felle El Shine. Als de jongste van de groep wordt gekidnapt door een drugsbende, krijgt Estrella de opdracht om hem te bevrijden. Doodsbang gaat Estrella op pad, maar ze blijkt er niet alleen voor te staan. Magische wezens, geboren uit haar eigen fantasie, staan haar bij op cruciale momenten.

Gedragen door het fenomenale acteren van zowel Paola Lara (Estrella) als Juan Ramón López (El Shine) en een bijzonder geslaagde vermenging van fantasy en harde realiteit, is het geen wonder dat deze film wordt vergeleken met Pan’s Labyrinth van Oscarwinnaar Guillermo del Toro. Hij is het hier zeker mee eens want hij gaat López’ volgende film produceren.

SPEELTIJDEN