Een spannende en avontuurlijke reis, boekverfilming van schrijfster Joke van Leeuwen.
Regisseur: Nicole van Kilsdonk - Celeste Holsheimer, Matsen Montsma , Teun Kuilboer - Nederland - 2016 - 1 uur 30 minuten

De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader(Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwachts weggeroepen om het land te verdedigen. Nadat ze haar vader heeft uitgezwaaid, krijgt Toda een eigen missie van haar oma (Anneke Blok): ‘Op zoek gaan naar haar moeder in het veilige buurland’.
Slechts gewapend met een doos koekjes en een schriftje met het adres, reist Toda af naar haar moeder (Noortje Herlaar). En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?
Toen Mijn Vader een Struik werd is een sympathieke familiefilm geworden, die voor ieder wat wils biedt. De doelgroep van zes tot twaalfjarigen kan zich verheugen over de talrijke grappen en de typetjes die in Toda’s tocht voorbij komen, terwijl ouders de manier waarop de filmmakers een vermakelijke introductie op enkele hedendaagse nieuwsonderwerpen weten te bewerkstelligen moeten kunnen waarderen.

Zelf een spannend verhaal of sprookje verzinnen
De bezoekers van het Avonturen- en Sprookjesfestival kunnen meedoen bij het maken van een zelf gemaakt spannend verhaal of sprookje. De bedoeling is dat je dit van te voren thuis (mag met hulp van je ouders) op papier zet en meeneemt naar het filmhuis. Het verhaaltje mag maximaal de helft van een A4 blaadje zijn. De leukste mogen voorgelezen worden. Het origineelste verhaal verdient een prijsje.

SPEELTIJDEN