Twee Afrikaanse jongeren worden op indringende en hartverscheurende wijze met de harde realiteit van het vluchtelingenleven geconfronteerd.
Regisseur: Jean-Pierre , Luc Dardenne,Dardenne - Pablo Schils, Mbundu Joely, Tijmen Govearts, Alban Ukaj - België - 2021 - 1 uur 28 minuten

De twee tieners Tori en Lokita zijn Benin ontvlucht en in België beland. Terwijl bureaucratische haarkloverij hun lijdensweg alleen maar verlengt, belanden de twee in het criminele circuit. Onder het mom van pizzabezorging brengt Tori drugs aan de man, terwijl Lokita maandenlang zwoegt in een snikhete hennepkwekerij in ruil voor valse verblijfspapieren. Wanneer Tori op zoek gaat naar Lokita, dreigen de gebeurtenissen een fatale wending te nemen.

De nieuwe film van de Waalse broers Jean-Pierre en Luc Dardenne is een aanklacht tegen een systeem dat kansloze asielzoekers, na eerder te zijn uitgewrongen door mensensmokkelaars, geen enkel perspectief biedt. Op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

Deze film wordt vertoond zonder pauze

SPEELTIJDEN