Jeremy Irons: ‘Change the way you live and you save our planet!’
Regisseur: Candida Brady - Paul Connett, Jeremy Irons, Charles Moore - Verenigde Staten - 2012 - 1 uur 38 minuten

In het Liemers Museum is van 15 juni tot en met 9 september de expositie Nu, de Nieuwe Vorm van het Verleden, over gebruik van afval in de kunst. Filmhuis Zevenaar vertoont in dit verband de documentaire Trashed, waarin acteur Jeremy Irons onderzoekt hoe de milieuproblematiek er wereldwijd voorstaat en of we wel kunnen doorgaan met het negeren van het afvalprobleem veroorzaakt door ons consumptiegedrag. Na afloop van de film rondleiding in het Liemers Museum.

De documentaire roept op snel maatregelen te nemen om het probleem van bestaande en toekomstige afvaldumps te reduceren en om ons consumptiegedrag drastisch te reduceren tot een houdbaar niveau en zonder restafval. Door de risico’s te belichten voor de voedselketen en het milieu door de wereldwijde vervuiling van lucht, land en zee door ons afval, onthult de film verrassende waarheden over zeer directe en krachtige gevaren voor onze gezondheid. Ook bevat hij gesprekken, van IJsland tot Indonesië, tussen Irons en wetenschappers, politici en gewone mensen, wier gezondheid en het levensonderhoud fundamenteel beïnvloed zijn door de afvalvervuiling. Gelukkig laat de film ook oplossingen zien. Wereldwijd blijken steeds meer mensen te beseffen dat het zo niet langer kan!

Documentaire die balanceert tussen de onheilspellende inhoud en mooie filmische beelden. Ook prachtige muziek van Vangelis.

Let op: Gewijzigde aanvangstijd. Zondag 9 september. Aanvang 12.00u. Entree € 10,- incl. rondleiding museum en koffie/thee

SPEELTIJDEN