Gouden Palm winnaar! Laatste week! Zwarte komedie over rijkdom en macht tijdens een onstuimige cruise, die eindigt op een onbewoond eiland. De hiërarchie tussen de opvarenden wordt daarbij helemaal op zijn kop gezet.
Regisseur: Ruben Östlund - Woody Harrelson, Charlbi Dean, Harris Dickinson - Denemarken/Duitsland/Frankrijk/Zweden - 2021 - 2 uur 27 minuten

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, onder wie een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In de strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Ruben Östlund (‘The Square’) won voor deze film de Gouden Palm. De regisseur speelt meesterlijk met absurde situaties die de spot drijven met de elite, maar weet tegelijkertijd ook mededogen op te wekken voor mensen die machteloos zijn in hun situatie.

SPEELTIJDEN