Geweldig in beeld gebracht liefdessprookje
Regisseur: Mike van Diem - Gijs Naber, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro - Canada/Italië/Nederland - 2017 - 1 uur 30 minuten

Magisch-realistisch drama over Zeeuwse boer Gauke, die na de Watersnoodramp op zijn fiets stapt en naar een Zuid-Italiaans bergdorpje rijdt (gevaar op overstroming!) om daar tulpen te gaan kweken. Naber is perfect als de onbevangen Gauke, die de stugge dorpsbewoners al snel voor zich weet te winnen. Sympathieke film van Mike van Diem (Karakter), die de regie overnam na een burn-out van Marleen Gorris.

Van een zorgeloos leven is niet veel terecht gekomen, zo blijkt dertig jaar later wanneer de in het Canadese Montreal opgegroeide Anna (Ksenia Solo) naar haar Italiaanse geboortestreek trekt om de as van haar onlangs overleden moeder uit te strooien. Daar leert ze meer over haar verleden en dat van haar vermeende moeder. Een geschiedenis die grote raakvlakken toont met die van de mysterieuze en bijkans als heilig geportretteerde Nederlandse tulpenkweker die dertig jaar eerder van de aardbodem verdwenen is.

SPEELTIJDEN