Tragikomedie over het moederschap
Regisseur: Jason Reitman - Charlize Theron, Mackenzie Davis - Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 34 minuten

Marlo (Charlize Theron) heeft altijd alles onder controle, maar nu ze een derde kind heeft, wordt het haar allemaal te veel. Als haar rijke broer voorstelt een nachtnanny in te huren, kan ze dat aanbod onmogelijk weigeren. Nanny Tully blijkt een geweldige aanwinst en Marlo knapt zienderogen op. Er ontstaat een intense band tussen de twee. Maar is Tully wel écht wie ze lijkt?

Charlize Theron laat de Bad Moms uit flauwe Hollywood komedies verbleken met haar confronterende acteerprestatie. Ze zet een vrouw met een postnatale depressie neer waar alle glamour vanaf is. Want wie heeft er tijd voor sit-ups met een pasgeboren baby en een zoontje dat onverklaarbare paniek- en agressieaanvallen heeft?
Net als eerder in Monster onderging Theron voor haar rol een extreme metamorfose. Want het uitpuilende vet op haar lijf is echt. Net als beroemde method acting-voorgangers zoals Robert De Niro of Christian Bale at ze er twintig kilo bij om in de huid te kunnen kruipen van een vrouw ‘zonder energie, slaap, tijd of geld’. Sterker nog, ze ging zich door haar dieet van ‘cheeseburgers en suiker’ daadwerkelijk depressief voelen.

SPEELTIJDEN