Stiekem de machtigste man ter wereld
Regisseur: Adam McKay - Christian Bale, Amy Adams, Sam Rockwell, Steve Carell - Verenigde Staten - 2018 - 2 uur 13 minuten

Deze film is gewoon linkse propaganda!’ klaagt een man in de slotscène van Vice. Een metagrapje met een kern van waarheid: dit filmportret van Dick Cheney, vicepresident onder George W. Bush, is verre van neutraal. Zoals hij eerder deed in The Big Short, over de kredietcrisis van 2008, presenteert regisseur McKay zijn persoonlijke visie op de recente geschiedenis als een satirische en verontrustende wervelstorm. Met heerlijk spel van Amy Adams (mevrouw Cheney), Sam Rockwell (Bush) en vooral Christian Bale, haast onherkenbaar als Dick Cheney.

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als vicepresident van George W. Bush. Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN