Visages Villages
Hartverwarmend fotografieproject
Land:
Frankrijk
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 30 minuten
Regisseur:
Agnes Varda, JR
Kijkwijzer:

Info

Een bijna uitgestorven mijnwerkersstraatje, een geitenmelkerij en een van een klif gevallen bunker zijn enkele van de bijzondere locaties die fotograffiti-kunstenaar JR en nouvelle vague-coryfee Agnès Varda (Sans toit ni loi) reizen in hun avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk. Hij 33, zij 88, brengen verleden en heden samen met portrettengalerijen in de openlucht als ode aan de fotografie, het toeval en het kunstzinnige oog.
In 2015 ontmoetten de twee elkaar en besloten samen door Frankrijk te toeren van dorp naar dorp. Daar fotograferen ze mensen. De portretten worden levensgroot afgedrukt en op muren en huizen geplakt. Varda filmt de hele tocht en alle mensen die ze ontmoeten. Beeldmateriaal wat uiteindelijk leidde tot deze prachtige film. Een film over kunst, menselijkheid en een bijzondere vriendschap tussen twee kunstenaars.

Visages, Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de L’Oeil d’Or voor Beste Documentaire en ook de publieksprijs in Toronto. De documentaire werd door Vrij Nederland bestempeld als ’een van de liefste films van het jaar’ en ging in première tijdens IDFA 2017

SPEELTIJDEN

Comments are closed.