Pijnlijke periode uit de Duitse geschiedenis
Regisseur: Florian Henckel von Donnersmarck - Sebastian Koch, Tom Schilling, Paula Beer - Duitsland - 2017 - 3 uur 9 minuten

Hoe vindt een kunstenaar zijn kunst? Dat is de belangrijke vraag waarmee de talentvolle Kurt Barnett (Tom Schilling) worstelt. Voor zijn generatie, opgegroeid in het Duitsland van tijdens Wereldoorlog II en later in de in de DDR was het niet vanzelfsprekend een eigen stijl te ontwikkelen. Pas na zijn vlucht naar West-Duitsland ontdekt hij de ware kunst en de liefde.

Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.
Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van Werk ohne Autor. Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen in dit indrukwekkende filmepos.

SPEELTIJDEN