Spel met verwachtingen en vooroordelen
Regisseur: Steve McQueen - Viola Davis, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Farrell - Verenigde Staten - 2018 - 2 uur 10 minuten

Wie een vlijmscherpe overvalfilm met vrouwen in de hoofdrol wil zien, moet deze moderne thriller over misdaad, passie en corruptie zien van de Oscarwinnende regisseur Steve McQueen (12 Years a Slave). De film speelt zich af in hedendaags Chicago waar de vrouwen van een omgekomen bende criminelen noodgedwongen zelf het roofpad op moeten. Gedwongen door de maffia die hen afperst, maar ook onderschat!

McQueens nieuwste film wordt wijd en zijd gezien als een nieuwe stap in zijn werk. Voor het eerst waagt hij zich aan een populair genre: de misdaadfilm. Maar Widows blijft toch vooral een echte McQueen, die in films als Hunger, Shame en 12 Years a Slave nooit is teruggedeinsd voor confronterende thema’s. Ook zijn nieuwe film wijkt dus grondig af van het Hollywood-actiestramien. Het geweld, het verdriet, de corruptie, het racisme en het seksisme in de film zijn venijniger en realistischer.
McQueen baseerde zijn film op de populaire Britse televisieserie Prime Suspect uit 1983 van Lynda La Plante, die als 13-jarige jongen diepe indruk op hem maakte. Met Oscarwinnares Viola Davis (Viola), Elizabeth Debicki (Alice), Michelle Rodriguez (Linda)) en Cynthia Erivo (Belle) als de vrouwen als die hun lot in eigen handen nemen en Liam Neeson, Colin Farrell en Robert Duvall.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN