Dromen van een leven buiten het Zeeuwse vissersdorp
Regisseur: Erik de Bruyn - Fedja van Huêt, Frank Lammers, Frederik Brom - Nederland - 2015 - 1 uur 55 minuten

J. Kessels, Erik de Bruyns laatste film, was de aanleiding om Wilde mossels, zijn tot cultfilm uitgegroeide debuut uit 2000 weer van stal te halen. Deze volledig digitaal gerestaureerde film gaat over een stel vrienden dromend van een leven buiten het Zeeuwse vissersdorp waar zij zijn opgegroeid. Wilde mossels werd meteen geroemd om zijn branie, bravoure en rock ’n roll!

De Bruyns portret van een groep opgroeiende vrienden in een vissersdorp op een Zeeuws eiland werd ook wel omschreven als ‘Tsjechov in de klei’. Met Fedja van Huêt en Frank Lammers, ook hoofdrolspelers in J. Kessels.
In deze aardappelwestern slentert de charismatische Leen (Van Huet) met zijn onafscheidelijke vrienden Daan (Lammers) en Jacob door de uitgestorven straatjes van hun woonplaats, een vissersdorp op een Zeeuws eiland dat als enig vertier het jaarlijkse mosselfeest te bieden heeft. Leen wil zich eraan ontworstelen, maar blijkt een tragische antiheld.
De film kreeg veel lof voor de met veel vaart afgewikkelde vertelling, het stoere acteerwerk en het scenario, geschreven door De Bruyn.

Door de remastering is het beeld van Wilde mossels zo goed als nieuw. De film is verder natuurlijk hetzelfde gebleven, maar zal ook na vijftien jaar nog steeds veel filmkijkers aanspreken!

SPEELTIJDEN