Misdaadthriller met diepgang
Regisseur: Taylor Sheridan - Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Kelsey Asbille - Canada/Groot Brittannië/Verenigde Staten - 2017 - 1 uur 51 minuten

Wanneer een Indiaans meisje dood wordt aangetroffen, komt de onervaren FBI-agente Jane Banner de zaak onderzoeken. Al snel beseft ze dat ze weinig van het gebied en zijn bewoners begrijpt en vraagt ze wildjager Cory Lambert om hulp. Strakke, harde misdaadthriller met diepgang die een compromisloos beeld schetst van het hedendaagse Amerika, geteisterd door armoede, geweld en een haperend overheidsapparaat.

Maar ook zonder de inmenging van die rauwe realiteit is Wind River een puike film, die ver boven de middelmaat uitstijgt. Dat komt vooral door het sensationeel goede scenario van scenarist Taylor Sheridan. Wind River maakt samen het eerder verschenen Sicario en Hell or High Water deel uit van Sheridans zogenoemde American Frontier-drieluik. Voor Wind River nam hij tevens de regie voor zijn rekening.
Hoewel het hier een origineel verhaal betreft, bekruipt je regelmatig het gevoel dat je naar de verfilming van een literaire roman aan het kijken bent. Constant staat de psychologische diepgang voorop en niet zozeer de uitwerking van een ingewikkeld moordcomplot. Daarbij zijn de personages geen wandelende clichés, maar mensen van vlees en bloed, die worstelen met complexe emoties rond thema’s als schuld en verlies.
De film ging in première op Sundance en won de Un Certain Regard prijs in Cannes.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN