Onderdeel van Nomansland Film Festival. Met Q&A met de hoofdrolspelers Jarne Heylen (Brain) en Joël in ‘t Veld (Lucien). Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brain opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien.
Regisseur: Joren Molter - Micha Hulshof, Jarne Heylen, Joël in 't Veld - Nederland - 2023 - 1 uur 26 minuten

NOMANSLAND FILM FESTIVAL
Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de 13-jarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Lucien vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet echt zitten. Totdat het woord ‘vergoeding’ valt. Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Toch ontstaat er een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

Bij het Filmfestival wordt de film Zomervacht vertoond en zijn er makers aanwezig. Zij vertellen na de filmvertoning over hun ervaringen op de set en hoe het was om deze film te maken. Uiteraard is er ruimte voor vragen uit het publiek.

€5,- incl. drankje – reserveren verplicht

SPEELTIJDEN