So Much Guitar

Wolf Martini & Joost Zoeteman “So much guitar”

Deze twee bekende gitaristen nemen u mee in de veelzijdige wereld van de gitaar. Verschillende soorten gitaren en stijlen komen aanbod zoals; van Django Reinhardt tot de Beegees, en van Kenny Burrell tot Stevie Wonder. Naast het spelen vertellen Wolf en Joost over de achtergrond van de gitaar en de gespeelde stukken. Het speelplezier werkt aanstekelijk en de muzikale lat ligt hoog.Wolf Martini is als gitarist bekend van zijn werk met onder andere Denise Jannah Ruth Jacott, Candy Dulfer en Deborah Carter.
Joost Zoeteman is bekend van zijn werk met onder andere Tchavolo Schmitt, Paulus Schafer, Nancy Marano, en Hans Kwakkernaat.

24 februari 2019 om 14.30 uur
Standaard € 11,00 Vrienden en Donateurs € 9,00

 

Two Wieners

Vintage Rock’n’Roll uit de fifties door Two Wieners! Met gitaar, contrabas en twee puike zangstemmen, brengen zij de swingende muziek van o.a. Buddy Holly, Carl Perkins Johnny Cash en Elvis Presley tot leven, met uitstapjes naar oude country en hippe sixties.
Bekend van o.a. De Wereld Draait Door en talloze optredens in Nederland maar ze speelden ook in België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Engeland. Ze wonnen een Dutch Country Music Award, als beste duo/trio.
In 2018 verscheen een live DVD van de theatershow The Wieners Play The Everly Brothers, waarmee ze in het seizoen 2018/2019 in bijna 40 theaters te zien zijn.
Ze brachten eerder al diverse tribute-albums uit, odes aan: Buddy Holly, Johnny Cash en wederom The Everly Brothers. Bij een optreden van Two Wieners komen deze en vele andere Golden Oldies uit de Fifties en Sixties samen. Goed en gezellig, dus: kom kijken!
Wat ze vaak te horen krijgen is: “Ongelooflijk dat jullie met zijn tweeën zijn, je mist helemaal niets”.

Foto: Oliver Piper

Woensdag 6 maart om 20.15 uur
Entree Standaard € 11,00 Vrienden en Donateurs € 9,00

 

Tecla-Goja

Tecla-Jago is de naam van een nieuw kwartet dat staat te springen om mooie popliedjes te combineren met oost-europese klanken, drums en afrikaanse percussie.
Tecla-Jago is een ontmoeting, een nieuwe samenwerking tussen vier musici uit de omgeving Arnhem. Een net in Arnhem neergestreken Fries die prachtig blijkt te zingen.
Een net in Arnhem neergestreken percussioniste, bekend van de Slagerij van Kampen.
En twee oude bekenden uit de Arnhemse muziekscene.
U zult getuigen zijn van een bijzondere en expressieve ontmoeting tussen vier mensen met allemaal zeer veel ervaring in de kunstenwereld
Wij nodigen elkaar uit om alles wat inspireert op muzikaal gebied te gebruiken.
We gaan uit van een mooie melodie, een prachtige tekst of een lekkere groove.

Tecla-Jago bestaat uit:

Gosse Scherstra – zang, gitaar, bas
Tessa Zoutendijk – viool, zang
Clara de Mik – percussie, zang
Jaap Berends – bas, gitaar, zang

Waar Gosse (1987, Dokkum) is begonnen op de basgitaar en daarna als gitarist en zanger de heavy metal-wereld bestormde, schrijft hij tegenwoordig akoestische nummers die stof geven tot nadenken. De poëtische teksten worden meegevoerd door de interessante melodieën.
Tessa Zoutendijk (Tilburg, 1977) is improvisatie- folk en jazzviolist en speelt sinds 1995 in alle mogelijke bands, muziekgroepen, theaterprojecten en dansprojecten.
Clara de Mik (Amsterdam, 1978) is drummer/percussionist. Ze speelt sinds 2005 bij slagwerkgroep Slagerij van Kampen en heeft daarnaast altijd in zeer uiteenlopende bands gespeeld en aan muzikale projecten meegedaan, in muziek variërend van Balinese gamelan tot rock’n’roll. De afgelopen jaren is zij zich gaan specialiseren in West-Afrikaanse muziek, zowel op djembé en doundouns als op sabar.
Jaap Berends ( Schiedam 1968) is gitarist en bassist.
Jaap Berends speelt onder andere bij cabaretier Ernest Beuving en de jazzgroep Stephan Max Wirth Experience

Woensdag 17 maart om 11.00 uur
Entree Standaard € 11,00 Vrienden en Donateurs € 9,00

Boo Boo Davis

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta, in de streek waar hij ook geboren is . Boo Boo’s vader was muzikant en in de jaren 50 en zestig kwamen alle blues legendes van die tijd bij de familie Davis over de vloer. Zo heeft Boo Boo Davis gespeeld met John Lee Hooker, Elmore James, Rob Pete Williams, en nog vele anderen.

Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld. “The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.”

Samen met zijn twee muzikanten heeft hij sinds 2008 zeven releases uitgebracht en bijna 500 concerten gedaan in meer dan  twintig verschillende Europese landen. Met z’n drieën stonden ze op bijna alle grote Europese jazz en blues podia (zoals North Sea Jazz Festival, Montreux Jazzfestival, Blues Peer, Zwarte Cross en vele andere)W e zijn er trots op hem in het Filmhuis te mogen begroeten

Entree €15,00 Vrienden en Donateurs €13,00
Zondagmiddag 24 maart om 14.30 uur.