Claudia y Manito:  Arpamor

Sprankelende harpmelodieën en vurig tot de verbeelding sprekende improvisaties nemen de luisteraar mee naar een gevoelswereld vol passie, romantiek en hartstocht. Naast het instrumentale repertoire zingt Claudia Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent.

Claudia van Trigt: Paraguayaanse harp, gitaar en zang; Manito: flamencogitaar.

Zondag 18 februari – 11.00 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

WhateverHappens

WhateverHappens is een muziektheatergroep van zes vrouwen en twee mannen. Zij hebben een totaal verschillende achtergrond, maar vormen als theatergroep een hechte eenheid. Meerstemmige zang binnen het populaire repertoire vormt de basis van hun optredens. Met dynamische beweging, en subtiel ingezet acteerwerk, brengt WhateverHappens totaaltheater.

Woensdag 21 februari 20.15 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

 

De Dochters: VADERS

Een eerlijke en vlijmscherpe theatervoorstelling waarin De Dochters op zoek gaan naar de man achter hun vader.

Omdat ze hem niet kunnen doorgronden. Omdat ze nooit precies weten wat hij denkt of voelt. Omdat ze hem willen leren kennen. Omdat ze hem missen. Omdat knuffelen soms zo moeilijk gaat. Omdat ze niet weten wat hij denkt als hij naar hen kijkt. Omdat hij stil is wanneer ze hem willen horen. En omdat hij hun vader is.

Woensdag 7 maart – 20.15 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

Duo Celliano

Celliste Renata Karasiak en pianist Hans de Leeuw beseffen dat hun instrumenten eindeloos veel klankvariatie bieden. Klassiek, pop, jazz, latin, chansons, dansmuziek, het kan allemaal. Zij spelen dan ook overal. Ze geven concerten, maar treden ook op bij bruiloften, feesten en uitvaarten in en buiten Nederland. Beiden zijn opgeleid aan gerenommeerde conservatoria. Hans in Arnhem en Renata in Polen en Nederland.

 Zondag 18 maart 11.00 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

 

Trio Flavonius

Trio Favonius, met Katinka Tiemersma (mezzosopraan), Renske van Gelder (mezzosopraan) en Jorrick Simmes (pianist), is een vers trio. Ze hebben elkaar leren kennen op het Artez Conservatorium in Zwolle, waar ze studeren in hun derde jaar. Hun eerste optreden samen op de culturele zondag in Doesburg ( oktober 2017) was een succes. Alle drie zijn ze geoefend in verschillende stijlperiodes en hebben ze afzonderlijk een mooi CV opgebouwd.

Zondag 22 april – 11.00 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

 

 

 

 

OPENING VARILUX JAZZ EN BLUESFESTIVAL

Na de film Bayou Maharajah over de legendarische pianist uit New Orleans, James Booker, live
muziek van het jazztrio van pianist Jetse de Jong, versterkt door zangeres Manon Nijenhuis.

Vrijdag 18 Mei – 20.15 uur Entree: € 10,- / donateur € 8,-