ODESSA

Sfeervolle concerten door Odessa.

Inmiddels jaren geleden spraken enkele buren uit het Montferlandse dorpje Zeddam met elkaar af om voor de gezelligheid eens een avondje muziek te maken. Dat avondje muziek maken werd de eerste stap op weg naar het trio Odessa. Er volgden vele gezellige avonden waarin steeds serieuzer werd geoefend en er tekende zich een eigen stijl af. Als naam voor het gezelschap werd Odessa gekozen, een beetje mondaine badplaats aan de Zwarte Zee, een plaats ook waar veel muziek van dit trio zijn oorsprong vindt. De eerste optredens van trio Odessa waren veelbelovend en de reacties erg enthousiast. Odessa wordt inmiddels regelmatig uitgenodigd om sfeervolle concerten te geven. Onlangs heeft zich Emmie Hulsing bij het trio aangesloten wiens authentieke  stemgeluid wonderwel past bij het repertoire.

Het repertoire van Odessa is in hoofdzaak afkomstig uit Oost Europa.  De Balkan met het grote aantal verschillende bevolkingsgroepen waaronder veel zigeuners. Voor de rondtrekkende bevolking was muziek een belangrijk middels om de ziel te verheffen uit de dagelijkse soms niet al te plezierige werkelijkheid. Ook bij het ontstaan van de Klezmermuziek is de geschiedenis van het Joodse volk bepalend geweest. Veel Klezmermuziek vindt zijn oorsprong in Oost Europa. In ieder geval biedt het repertoire van Odessa veel afwisseling,  van melancholieke ballades tot opzwepende Balkan klanken.

Odessa bestaat uit: Pauline Duurland viool, fluit en zang; Ton Biesiot: accordeon, Marius Duurland: contrabas, gitaar en zang,  Emmie Hulsing, zang.

Zondagmiddag 21 oktober 11.00 uur

Entree Standaard €10,-. Donateurs en Vrienden €8,-

 

FF wat anders

Sinds oktober 2015 gaat de voormalige Liemerse Muziektheatergroep “De Gebroeders” door het leven als “FF wat anders”. Zowel op gebied van bezetting als op het gebied van repertoire is er het nodige veranderd. Gebleven zijn Henk Jansen (zang/gitaar), Theo Luub (zang/gitaar) en Laura van Dijk (zang), inmiddels aangevuld met (bas)gitarist/zanger Mees Korving en toetsenist Edwin Wendrich.

Wat ook gebleven is, zijn de mooie luisterliedjes, de humor en diverse eigen nummers in het Liemers dialect. Dit wordt aangevuld met verrassende oldies, en ook het hedendaagse repertoire wordt naar eigen hand gezet. “FF wat anders” is een veelzijdige band. Van een eigen geschreven dialectnummer, tot de bekende “Beste zangers”-hit “Just an Illusion”, niks is “FF wat anders” te gek!

Zondagmiddag 28 oktober 14.30 uur

Entree Standaard €10,-. Donateurs en Vrienden €8,-

 

David Philips

David Philips is een sing – songwriter uit het Verenigd Koninkrijk.

In zijn 2010 verscheen zijn eerste album “Heal Yourself Alone”. Het werd de door BBC radio Londen geselecteerd als album van de week.

Inmiddels heeft David zijn 7e album “Get Along” uitgebracht in 2018. The Blues Magazine schreef daarover het volgende in een recensie. Het is allemaal eigen werk en helemaal door hem zelf geproduceerd. Het is meer een funky en jazzy album geworden, hoewel de folky en blues nummers zeker niet ontbreken. Vooral in het instrumentale nummer “Red on Yellow” waarin zijn huidige thuisbasis Barcelona goed tot uiting komt. Bovendien laat hij horen een begenadigd gitarist te zijn.

De productie, mix en mastering zijn mooi en helder. Zijn teksten zijn vol gevoel en getemperde emotie en last-but-not-least is zijn art workshop (zelf gemaakt en geproduceerd) indrukwekkend. Een muzikale aanrader voor ieder die houdt van Indien folk muziek.

David is sinds 2011 actief In de Benelux, maar hij heeft inmiddels opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Engeland.

Vol trots zijn we dat hij op woensdag 7 november in Zevenaar komt om zijn veelzijdige talenten te laten zien in het knusse filmhuis.

Woensdagavond 7 november 20.15 uur

Entree Standaard € 10,00 Vrienden en Donateurs € 8,00

 

Lemon Sqeeuze: ‘Sentimental Journey’


Tijdens dit concert neemt Lemon Squeeze u mee op een muzikale wereldreis langs verschillende landen en muziektradities. Een reis ook door de tijd, waarin ze muziek uit een recent en iets verder verleden weer in uw herinnering omhoog halen. Sommige liedjes zullen u bekend in de oren klinken; misschien ontlokt het u een glimlach of een gevoel van weemoed.

Elk concert doet het kwartet weer andere landen aan met elk hun eigen kenmerkende muziek: van jidische klezmermuziek uit Oost Europa en een ballade uit Ierland tot cajun uit de Mississippi-delta; van populaire muziek uit Mexico en het Caraïbisch gebied tot traditionals uit Oost Afrika en Indonesië.

De muzikanten van Lemon Squeeze hebben uiteenlopende muzikale achtergronden en spelen meerdere instrumenten waardoor ze goed de sfeer van verschillende genres weten op te roepen.

Het kwartet wordt gevormd door: Henk Ankoné (zang, gitaar en ukelele), Theo Worm (klarinet, banjo en mandoline), Nico Hoogland (accordeon) en Gérard Baldeo (gitaar en basgitaar).

Tijdens dit concert worden de liedjes ondersteund door beelden op het filmscherm.

 

Standaard € 10,00 Vrienden en Donateurs € 8,00

Zondagmorgen 18 november 2018 om 11.00 uur .

 

Taalzaal

Arjen Wientjes: Schrijnend Contrast

Een boek lezen met een smartphone naast je.

Op die manier wil de Zevenaarse schrijver van thrillers Arjen Wientjes (Wiene)

met zijn nieuwe boek Schrijnend Contrast jongeren weer aan het lezen krijgen.

Zondagmiddag 25 november aanstaande is hij te horen en te zien in de vierde editie van de

Taalzaal in het filmhuis. En misschien…. gaat hij ook nog met u aan de slag.

Zondag 25 november

Aanvang: 14.30 uur.

Toegang gratis.

Arie Vuyk

Arie Vuyk werd in 1969 geboren in Krimpen aan den IJssel, en woont momenteel afwisselend in Rotterdam en Antwerpen.

Van jongs af aan werd hij gegrepen door cabaret. Nadat hij zich autodidact ontwikkelde won hij in 2001 het Parkstad Cabaret Festival, en in 2004 het Griffioen Cabaret Festival. Sindsdien maakte hij meer dan tien avondvullende programma’s. In 2016 probeerde hij op het festival Twentse Lente wat nieuw materiaal uit, waarmee hij het festival won. Hij is tekstschrijver voor onder andere Het Groot niet te Vermijden, programmeur van Goedkoop Lachen, het maandelijkse open podium voor cabaret en kleinkunst  in Rotterdam, en hij regisseerde voor het Comedy Café in Amsterdam de stand up opera Orfeo. In 2018 ging zijn elfde programma Altijd Prijs in premiere in theater Landgraaf. Hij maakt naast zijn reguliere voorstellingen ook ieder jaar een oudejaarsconference. Arie Vuyk schreef de biografie van Het Groot niet te Vermijden, verschenen bij uitgeverij Trichis. Elf van zijn grappen staan in Het Grootste Citatenboek ter Wereld. In het najaar van 2018 verschijnt zijn tweede boek bij uitgeverij Asoka. Naast optredens in Nederland en België runt hij ook zijn eigen theater De Kijkdoos, in Rotterdam.

Woensdag 5 december om 20.15 uur.

Entree Standaard €10,-. Donateurs en Vrienden €8,-