What Ever Happens

Acht eigenzinnige persoonlijkheden. Eén gezamenlijke passie: muziektheater. Maar wat betekent 20 jaar vriendschap als er nog zoveel geheimen te ontdekken zijn? In hoeverre kennen zij elkaar werkelijk?
In Ongekend komen kanten van de spelers aan het licht die tot nu toe zorgvuldig verborgen bleven. Het wordt tijd dat ze elkaar opnieuw ontmoeten. In wat er al was, en in wat er nieuw gaat klinken. Met Annelies Reuling, Corine Borst, Don Voogt, Paul Reuling, Peet van Hardeveld, Peggy Lebbink, Dorine Kraaijvanger, Zwaan Stam.

Muzikale leiding en arrangementen: Zwaan Stam, regie: Nelleke Verweij, fotografie: Maurits Giesen, kledingadvies & styling: Djovrie Krus,visagie fotoshoot: Ninon Harmsen, grafisch ontwerp: Monique Eugelink.

Standaard € 11,00 Vrienden en Donateurs € 9,00
Woensdag 09 oktober om 20:15 uur
Reserveren klik hier

 

 

Mart Hillen: Fingerstyle gitarist

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een hele band. Mart Hillen is er zo een: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio DJ Giel Beelen: ‘Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar’. Samen met niemand minder dan regisseur en theatervakvrouw Leoni Jansen maakt hij een prachtig soloconcert. Hij verbindt zijn virtuoze gitaarspel met grappige en persoonlijke verhalen. De weergaloze manier waarop hij nummers van onder meer Marco Borsato, Michael Jackson en U2 speelt, levert een zeer toegankelijk en gevarieerd programma op.

In 2016 won Mart de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam waarna hij speelde met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. ‘Ik denk dat ik wel met pensioen kan’, was zijn uitspraak toen hij Mart hoorde spelen.

Zondag 27 oktober 14.30 uur
Entree € 11, – / donateurs € 9,-
Reserveren klik hier

A Celtic harp dream

Een keltisch harp solo concert door Regina Ederveen, harpiste
Regina Ederveen bespeelt haar prachtige keltische harp, gebouwd uit puur walnoot hout. De fluwelen klanken en ijle boventonen brengen u in natuurlijke sferen. Regina neemt u mee op een reis door de late Middeleeuwen, waarin ze als rondreizend harpist koningen en knechten ontmoet en haar verhalen, gebaseerd op ware feiten, afwisselt met vooral veel harp solo muziek.
Ontvangen met een staande ovatie!
De verhalen van harpiste Geraldine spelen zich af tussen 1565 (haar geboortejaar) en 1620 (haar sterfjaar). Met haar walnoten harp trekt ze door Ierland, Wales, Engeland, Bretagne en Schotland. Onderweg gebeurt veel: ze speelt samen met fluitiste Greensleeves en moet vluchten. In Bretagne leert ze een Druiventrap-rap en ze overleeft met een vlot op de Noordzee. Ze speelt aan het hof van de ontdekkingsreiziger Francis Drake. Als het hof in verval raakt, begint haar lange tocht naar het Noorden. Al reizend en dromend componeert ze haar betoverende harpmuziek. Al haar belevenissen waarin ook humor is verweven, worden afgewisseld met prachtig bijpassend live harpspel. Een concert waarin u wordt meegenomen naar de tijd van de fascinerende late Middeleeuwen. Info: www.reginaederveen.nl

10 november om 11.00 uur
Standaard € 11,00 en donateurs € 9,00
Reserveren klik hier

 

 Boo Boo Davis

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta, in de streek waar hij ook geboren is . Boo Boo’s vader was muzikant en in de jaren 50 en zestig kwamen alle blues legendes van die tijd bij de familie Davis over de vloer. Zo heeft Boo Boo Davis gespeeld met John Lee Hooker, Elmore James, Rob Pete Williams, en nog vele anderen.

Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld. “The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.”

Samen met zijn twee muzikanten heeft hij sinds 2008 zeven releases uitgebracht en bijna 500 concerten gedaan in meer dan  twintig verschillende Europese landen. Met z’n drieën stonden ze op bijna alle grote Europese jazz en blues podia (zoals North Sea Jazz Festival, Montreux Jazzfestival, Blues Peer, Zwarte Cross en vele andere)W e zijn er trots op hem in het Filmhuis te mogen begroeten

Entree €15,00 Vrienden en Donateurs €13,00
Zondag 17 november om 14.30 uur
Reserveren klik hier

Classic Rock Afternoon met Bridges 

Met een indrukwekkende rockshow neemt Bridges je zondagmiddag 8 december om 14.30 uur  mee op reis naar de seventies: een memory lane voor de liefhebber van symphonic rock en classic rock.
De band speelt songs van Pink Floyd, Peter Gabriel, Supertramp, ELO, Earth & Fire, Focus, Uriah Heep, David Bowie, the Doors, Marvin Gaye, Eagles, en Bruce Springsteen. Het geheel wordt gelardeerd met een paar eigen nummers.
De mannen van Bridges hebben een lange en ruime ervaring in diverse pop- en rockbands. Zanger-bassist Hans Banken en toetsenist-zanger Rinie van Rijsingen hebben in de jaren zeventig hun eerste muzikale stappen gezet in regionaal bekende bands als Journey’s End en the Zeroes. Met gitarist Hans Reinders speelde Rinie jaren in Spock, een band, die in de Achterhoek de nodige bekendheid genoot met onder andere een optreden op Huntenpop en een theatershow in Amphion. André de Mey wist een late muzikale roeping met rake klappen op de trommels kracht bij te zetten.
Als viermansformatie weet de band een verrassend vol geluid neer te zetten.


Bridges bestaat uit:

Hans Banken – zang, basgitaar, mondharmonica;
André de Mey – drums, zang;
Hans Reinders – gitaar, steelgitaar;
Rinie van Rijsingen – zang, toetsen, gitaar.

Zondag 8 december 2019 om 14.30 uur
Standaard € 11,00 Vrienden en Donateurs € 9,00
Reserveren klik hier

 

Side by Side

Zingen met mensen voor mensen.

Side by Side is een gemengd koor voor en door de Liemers. Het koor is opgericht in 1995.

Van oorsprong  is dit koor een ziekenhuiskoor. Dat wil zeggen, de leden van het koor waren werkzaam in Ziekenhuis Rijnstate of Verpleeghuis de Liemerije. Maar in de loop der jaren zijn ook andere koorliefhebbers die de zorg een warm hart toedragen lid geworden van Side by Side.

Ons repertoire is zeer gevarieerd, het  gaat van easy-listening tot musical en van oud hollandse liedjes tot klassiek. Daarnaast voeren wij een uitgebreid kerstprogramma uit.
Wat ons bindt is het zingen met mensen voor mensen.
Niets is zo gezellig en ontspannen als samen muziek maken.

Onze optredens concentreren zich doorgaans in zorginstellingen in de Liemers, waar wij een dankbaar publiek vinden.
Maar ook hebben wij al 2 maal in een uitverkocht Filmhuis in Zevenaar gestaan en een kerstoptreden verzorgd bij Intratuin Duiven. Daarnaast hebben wij diverse optredens verzorgd tijdens de open dag in zorginstellingen in De Liemers.

Iedere maandagavond repeteren wij van 19.30 tot 21.00 uur in Verpleeghuis de Liemerije in Zevenaar in recreatieruimte ’t Klaver onder de bezielende leiding van onze vakkundige dirigent Mathijs Dubbeldam. Onze muzikale begeleiders zijn Nelleke Oosterhof en André Vlot op piano en Jolanda Buiting op dwarsfluit.

Zondag 22 december 2019 om 11.00 uur
Standaard € 11,00 Vrienden en Donateurs € 9,00
Reserveren klik hier