Solovoorstelling SPAGAAT door Peter WJ Brouwer 

Op zaterdag 20 juli speelt schrijver en muzikant Peter Brouwer in het Filmhuis in ZEVENAAR zijn solovoorstelling Spagaat. Hoe besluitvaardig staan we in het leven? Wat als je niet durft te kiezen? Wat als je kiest?

Brouwer zoekt de antwoorden in persoonlijke verhalen en liedjes. Verhalen over een jongensdroom die uitkwam en een spagaat die blijft. Met een mooie rol voor de muziek, meesterlijk uitgevoerd op piano en accordeon.
Vragen over keuzes zijn vragen over mens-zijn. De antwoorden maken het misschien niet gemakkelijker, maar leveren wel een warme en eerlijke voorstelling op. Elke bezoeker voelt zijn eigen spagaat, geen mens zonder keuzes.
Peter Brouwer is een multi-kunstenaar die niet kon kiezen. Hij liet een carrière als beroepsmusicus achter zich om schrijver te worden. Toen hij eenmaal – met succes – begon te publiceren, kwam ook de muziek weer op zijn pad. Brouwer schreef het theaterprogramma Spagaat in het kielzog van een goed besproken debuutroman en drie dichtbundels – en vooruitlopend op een nieuw boek. Brouwer werkte in het theater eerder samen met verschillende kunstenaars en artiesten. Dit is zijn eerste solovoorstelling.
Fotografie Inge Ellen de Groot

Entree Standaard € 12,50 en Vrienden en Donateurs € 10,00
Al vast een kaartje kopen klik dan hier

Verwacht

 Boo Boo Davis

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta, in de streek waar hij ook geboren is . Boo Boo’s vader was muzikant en in de jaren 50 en zestig kwamen alle blues legendes van die tijd bij de familie Davis over de vloer. Zo heeft Boo Boo Davis gespeeld met John Lee Hooker, Elmore James, Rob Pete Williams, en nog vele anderen.

Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld. “The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.”

Samen met zijn twee muzikanten heeft hij sinds 2008 zeven releases uitgebracht en bijna 500 concerten gedaan in meer dan  twintig verschillende Europese landen. Met z’n drieën stonden ze op bijna alle grote Europese jazz en blues podia (zoals North Sea Jazz Festival, Montreux Jazzfestival, Blues Peer, Zwarte Cross en vele andere)W e zijn er trots op hem in het Filmhuis te mogen begroeten

Entree €15,00 Vrienden en Donateurs €13,00
Zondag 24 november om 14.30 uur