MESSINGH brengt vooral veel eigen (instrumentale) nummers. Daarnaast een aantal fraai gearrangeerde covers van bijv. Leonard Cohen, Cheb Khaled, Bee Gees of zelfs Deep Purple. Kleine akoestische juweeltjes zijn dat altijd.

Melancholie met hier en daar een verrassend vrolijke noot!

Helma & Ben zetten bij hun luisterconcerten altijd een intieme sfeer neer, waarbij de interactie met het publiek bijzonder is. En … altijd akoestisch!

Helma Mollenkamp – trekharmonica’s, zang en trom Ben Dirks – gitaar, mandola en zang Duo Messingh zal op woensdag 12 september optreden bij het Eetlokaal, de optredens zijn om 18.00 en 19.00 uur 2 x 20 minuten tijdens het eten.
Vooraf aan de Buitenfilm treden we nog 3/4 kwartier op, zodat we om 21.00 uur kunnen starten met de Buitenfilm “The Party”.

www.messingh.nl

Toegangsprijs inclusief eten  bij het Eetlokaal €25,- Donateurs en Vrienden Filmhuis Zevenaar € 23,-

Toegangsprijs voor alleen Muziek en Film €10,- Donateurs en Vrienden van Filmhuis Zevenaar € 8,-

Woensdag 12 september 2018, aanvangstijd 18:00 uur

Reserveren kan allen aan de kassa van het Filmhuis of via de website www.filmhuiszevenaar.nl

 

Zwijgende film Benja Krik en Klezmerband Mazzeltov

Klezmermuziek verlevendigt zwijgende film

Vertoning van de zwijgende film Benja Krik, een gangsterfilm uit 1926, begeleid met livemuziek door Klezmerband Mazzeltov & Rolinha Kross. Deze film is gebaseerd op verhalen van Isaak Babel en buiten de voormalige Sovjet Unie nauwelijks bekend. Met hun Jiddische muziek, Russische liederen en eigen composities geven Mazzeltov en Rolinha kleur aan de oude zwart-wit beelden en brengen ze Benja Krik opnieuw tot leven.

De filmklassieker vertelt de avonturen van een joodse topcrimineel uit Odessa die actief was tijdens de Russische Revolutie. Babel baseerde zijn verhalen op een werkelijk bestaande gangster: Moshe Vinnitsky, verre ‘neef’ van Al Capone.

Al meer dan tien jaar maakt Mazzeltov theatertournees door binnen- en buitenland met Rolinha als Leading Lady. Met haar warme stem en open uitstraling weet zij het publiek te overrompelen. De optredens in het Amsterdams Concertgebouw vormen een regelmatig terugkerend hoogtepunt.

Zondag 16 september – 11.00 uur

Entree € 12,- – Donateurs en Vrienden € 10,-

 

Foto Vincent Gal

De leeshond, een muzikale lezing door Paul Mulder

De columns die Paul Mulder schreef voor de Gelderlander zijn verschenen in het boek ‘De leeshond’, samen met veel van zijn liedteksten. De titel van het boek verwijst naar Sparky. Deze lieve hulphond helpt jonge kinderen bij de edele kunst van het lezen. Verder schrijft Paul over rivieren en grenzen, roem en dukaten, høken en huilen, jukebox en wonderorgel, juffrouw Dora en ome Bennie, Heino en Muddy, andijvie en ananas, nesdöllekes en snuutjes, kerststress en vuurwerk, opa en oma, Chinezen en Rijnlanders, vaders en dames, kartrekkers en feestneuzen, het leven in de Liemers en nog veel meer.  Op zaterdag 22 september geeft Paul  ’s morgens en ’s middags  een muzikale lezing in Filmhuis Zevenaar. Tijdens de lezing worden de veelal humoristische columns afgewisseld met bijpassende liedjes.

Ook worden de gebundelde columns van de eerste Taalzaal,  gehouden op 18 januari dit jaar, gepresenteerd.

Aanvang  22 september om 11.00 en 14.30 uur. De toegang is gratis, reserveren is echter dringend gewenst, via www.filmhuiszevenaar.nl of 0316 – 344 250.

 

Balladen uit het Oosten 
Hedendaagse wereldmuziek met Balkan tintje

Het duo Marina Trisic (singer-songwriter) en Rudjer Glavurtic (componist en pianist), beide afkomstig uit de Balkan, voert u mee op een muzikale reis die bestaat uit de liederen van Marina verweven met de Rudjers vrije improvisatiestijl. Hun muziek is een mengeling van vertellingen uit de folklore van de Balkan en een muzikaal mozaïek met jazz, klassieke en moderne elementen.

Het muzikale duo deelt dezelfde culturele achtergrond, maar zij uiten zich heel verschillend.

In Marina’s zangexpressie draait het om de etnisch-muzikale technieken uit de Balkan. Haar geluid is oorspronkelijk en fijngevoelig maar ook indringend en levendig. Ze ‘schildert’ met klanken en gebruikt haar melancholiek getinte stem op vaak nieuwe en verrassende manieren.

 Rudjer verbindt in zijn composities ogenschijnlijk onsamenhangende elementen tot een betekenisvol geheel, waarmee hij de luisteraar leidt naar verrassende en onverwachte ervaringen.

In Balladen uit het Oosten laat hij zich inspireren door de rijkgeschakeerde poëtische beelden van Marina’s teksten en melodieën en creëert hij composities die deze beelden op originele en verrassende wijze versterken.

Woensdag 3 oktober- 20.15 uur

Entree  €12,- . Donateurs en Vrienden € 10,-

 

FF wat anders

Sinds oktober 2015 gaat de voormalige Liemerse Muziektheatergroep “De Gebroeders” door het leven als “FF wat anders”. Zowel op gebied van bezetting als op het gebied van repertoire is er het nodige veranderd. Gebleven zijn Henk Jansen (zang/gitaar), Theo Luub (zang/gitaar) en Laura van Dijk (zang), inmiddels aangevuld met (bas)gitarist/zanger Mees Korving en toetsenist Edwin Wendrich.

Wat ook gebleven is, zijn de mooie luisterliedjes, de humor en diverse eigen nummers in het Liemers dialect. Dit wordt aangevuld met verrassende oldies, en ook het hedendaagse repertoire wordt naar eigen hand gezet. “FF wat anders” is een veelzijdige band. Van een eigen geschreven dialectnummer, tot de bekende “Beste zangers”-hit “Just an Illusion”, niks is “FF wat anders” te gek!

Zondagmiddag 28 oktober 14.30 uur

Entree Standaard €10,-. Donateurs en Vrienden €8,-

 

Arie Vuyk

Arie Vuyk werd in 1969 geboren in Krimpen aan den IJssel, en woont momenteel afwisselend in Rotterdam en Antwerpen.

Van jongs af aan werd hij gegrepen door cabaret. Nadat hij zich autodidact ontwikkelde won hij in 2001 het Parkstad Cabaret Festival, en in 2004 het Griffioen Cabaret Festival. Sindsdien maakte hij meer dan tien avondvullende programma’s. In 2016 probeerde hij op het festival Twentse Lente wat nieuw materiaal uit, waarmee hij het festival won. Hij is tekstschrijver voor onder andere Het Groot niet te Vermijden, programmeur van Goedkoop Lachen, het maandelijkse open podium voor cabaret en kleinkunst  in Rotterdam, en hij regisseerde voor het Comedy Café in Amsterdam de stand up opera Orfeo. In 2018 ging zijn elfde programma Altijd Prijs in premiere in theater Landgraaf. Hij maakt naast zijn reguliere voorstellingen ook ieder jaar een oudejaarsconference. Arie Vuyk schreef de biografie van Het Groot niet te Vermijden, verschenen bij uitgeverij Trichis. Elf van zijn grappen staan in Het Grootste Citatenboek ter Wereld. In het najaar van 2018 verschijnt zijn tweede boek bij uitgeverij Asoka. Naast optredens in Nederland en België runt hij ook zijn eigen theater De Kijkdoos, in Rotterdam.

Woensdag 5 december om 20.15 uur.

Entree Standaard €10,-. Donateurs en Vrienden €8,-