Ons filmhuis is samen met andere cultuurinstellingen gehuisvest in de Turmac Cultuurfabriek aan de Kerkstraat. Daar beschikken wij over 2 volwaardige filmzalen met elk 54 stoelen en 4K-beeldprojectie. De digitale filmvertoning in combinatie met Dolby-geluid zorgt voor optimale filmbeleving. Vier keer per dag kun je daar terecht voor een actuele filmhuisfilm: prachtige films van over de hele wereld, documentaires, kunst- en muziekfilms, klassiekers en kwaliteits-kinderfilms. Er zijn speciale filmvoorstellingen voor en door middelbare scholieren. Filmhuis Zevenaar is ook een podium voor (klassieke) muziek, toneel, cabaret, literatuur en kleinkunst.

Wat maakt Filmhuis Zevenaar interessant voor sponsoren?
Allereerst heeft Filmhuis Zevenaar een culturele ANBI-status, waardoor jouw bijdrage aftrekbaar is. Daarnaast hebben we veel bezoekers. Op onze oude locatie ontving Filmhuis Zevenaar 16.000 bezoekers op jaarbasis. Met de uitbreiding naar twee zalen per 1 april 2020 heeft Filmhuis Zevenaar in 2020 10.000 bezoekers ontvangen. Let wel, dit is ondanks de lockdown-maatregelen waardoor we 20 weken dicht zaten en daarbuiten slechts de helft van onze beschikbare stoelen mochten aanbieden. Al met al geeft het grote aantal bezoekers tijdens een crisisjaar als 2020 ons veel vertrouwen in de toekomst, we verwachten in 2025 doorgegroeid te zijn naar 20.000 – 25.000 bezoekers per jaar.

Bezoekersprofiel

• De bezoekers van Filmhuis Zevenaar zijn over het algemeen maatschappelijk betrokken, 40+ leeftijd, afkomstig uit de hele Liemers, geïnteresseerd in kwaliteit, kunst en cultuur. Vrouwen zijn goed vertegenwoordigd.
• De ruim 1400 filmvertoningen per jaar, de theater- en muziekvoorstellingen en onze PR-uitingen bieden een diversiteit aan mogelijkheden om de  naamsbekendheid van jouw bedrijf te versterken.
• Filmhuis Zevenaar is een alom gewaardeerde, culturele instelling waar je graag je bedrijfsnaam aan verbindt.
• Filmhuis Zevenaar beschikt over de culturele ANBI status: sponsoring wordt zo fiscaal ook aantrekkelijk.

Sponsormogelijkheden
Er zijn diverse sponsormogelijkheden, waaronder jouw logo op onze tickets of een slide voorafgaand aan de film. We vertellen je er graag meer over. Mail voor een verkennend gesprek naar sponsoring@filmhuiszevenaar.nl, dan nemen we contact met je op.