1928 Ennio Morricone 2018
Speciaal programma over muzikaal genie
Duur:
2 uur 15 minuten
Gezelschap
1928 Ennio Morricone 2018

Info

In 2018 wordt Ennio Morricone 90 jaar. In Filmhuis Zevenaar een informatief en educatief programma over de oudste en nog actieve filmcomponist aller tijden, bekend door zijn muziek voor de klassieke western Once Upon a Time in the West. Het hoofdthema van de film staat al jaren in de top 2000 van Radio 2.
In het programma filmfragmenten met muziek en toelichting van Rudi de Boer (filmdocent), Sijbold Tonkens (Morricone-kenner) en Julius Wolthuis (voorzitter Filmtheater Lelystad). Zij geven hun visie op Morricones muziekthema’s en waarom zijn muziek zo bijzonder is.

Wie weet dat Morricone een muzikaal wonderkind is? En de muziek voor meer dan 500 films en tv-series heeft gecomponeerd? Dit speciale programma is een muzikaal eerbetoon aan deze bijzondere Italiaanse componist. Vijftien grootse muziekthema’s passeren de revue, ondersteund met de vijftien bijbehorende filmfragmenten, waaronder: Once Upon a Time in the West, La Piovra, Once Upon a Time in America, The Good the Bad and the Ugly, Malena, Metello en Novecento.

Entreeprijs: €10,00, Donateurs €8,00

SPEELTIJDEN

Comments are closed.