Mozaïekfilm over liefde en relaties in de 21ste eeuw
Regisseur: Fernando Meirelles Meirelles - Anthony Hopkins, Ben Foster, Dinara Drukarova, Gabriela Marcinkova - Brazilië/Frankrijk/Groot Brittannië/Oostenrijk - 2011 - 1 uur 55 minuten

360 van regisseur Fernando Meireilles is een mozaïekfilm: meerdere verhaallijnen die schijnbaar los van elkaar staan, maar op een gegeven moment bij elkaar komen en dan hun onderlinge samenhang laten zien. Dit subgenre werd zeer populair onder invloed van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu (Amores Perros)

De film volgt vijf ogenschijnlijke eenlingen. De eenzame Engelse zakenman (Jude Law) die wordt gechanteerd door een collega die ontdekt heeft dat hij van plan is om een prostituee te bezoeken tijdens een reis. De getrouwde vrouw (Rachel Weisz) die haar relatie verbreekt met haar jongere minnaar. De Braziliaanse studente (Maria Flor) die besluit om haar vriend in Londen te verlaten en terug te keren naar Rio. De ex-alcoholicus (Anthony Hopkins) die naar Phoenix vliegt in de hoop zijn reeds lang verdwenen dochter terug te vinden. En de man (Ben Foster), voorwaardelijk vrij wegens seksueel misbruik, die op de luchthaven van Denver op de proef wordt gesteld wanneer een jonge vrouw hem een onverwacht voorstel doet.

360 is een film over liefde en relaties in de 21ste eeuw die laat zien dat elke keuze die genomen wordt, wereldwijd invloed kan hebben op de levens van andere mensen.
Fernando Mereilles baseerde de film losjes op Der Reigen van Arthur Schnitzler, een uit 1900 stammend controversieel toneelstuk over het decadente Weense leven. Andere bekende films onder zijn regie waren The Constant Gardener en Blindness met Julianne Moore en Mark Ruffalo.

SPEELTIJDEN