Sensuele psychologische thriller
Regisseur: Luca Guadagnino - Luca Guadagnino - Frankrijk/Italië - 2015 - 2 uur 0 minuten

A Bigger Splash is de remake van La piscine uit 1969 met Romy Schneider en Alain Delon. Ook is de titel een verwijzing naar het schilderij van de beroemde Pop Aart schilder David Hockney

Rockster Marianne en haar partner Paul brengen zonovergoten dagen door op het Italiaanse eilandje Pantelleria. Loom hangend bij het zwembad of aan zee. Dan belt platenproducent Harry, de ex van Marianne. Zij heeft net een stemoperatie ondergaan, dus Paul neemt het telefoontje aan. ‘Hij belt vanuit het vliegtuig en zegt dat ie een verrassing voor ons heeft.’ Precies op dat moment trekt de schaduw van het landende vliegtuig over het strand, als een dreigend voorteken.
Luca Guadagnino (Io Sono L’Amore, 2009) gebruikt meer creatieve vondsten in deze sensuele psychologische thriller: ongebruikelijk gekadreerde shots, ouderwetse zooms, abrupte overgangen, opvallende muziek. Dat is een van de verdiensten van A Bigger Splash, een film die verder vooral opvalt door een fantastische cast bestaande uit onder meer Matthias Schoenaerts, Tilda Swinton en Ralph Fiennes.

SPEELTIJDEN