Aangrijpende film over een moeder en een zoon die van elkaar vervreemd zijn geraakt, maar door herinneringen alsnog nader tot elkaar komen. Zondagmiddag 12 november is dit een voorstelling in het kader van de mantelzorgmarkt.
Regisseur: Genki Kawamura - Masami Nagasawa, Mieko Harada, Masatoshi Nagase - Japan - 2023 - 1 uur 44 minuten

In het kader van de Mantelzorgmarkt in de Turmac Cultuurfabriek geldt zondagmiddag 12 november een eenheidsprijs van € 8,50.
Izumi werkt voor een platenmaatschappij en zijn moeder Yuriko geeft leiding aan een muziekschool. Op oudejaarsavond vindt Izumi zijn moeder zwervend in een park in de vrieskou. Ze is verward en krijgt de diagnose dementie. Voor haar zoon voelen de herinneringen aan de moeder, die hem in haar eentje opvoedde, even levendig als op de dag dat hij ze meemaakte. En dan vooral de herinnering aan de tijd dat ze uit zijn wereld verdween. Terwijl Yuriko haar greep op de werkelijkheid langzaam verliest, moet Izumi het verlies van zijn moeder opnieuw verwerken, maar deze keer voorgoed. Op zoek naar vergeving ontdekt Izumi echter Yuriko’s geheime verleden…

SPEELTIJDEN