Laatste glansrol Philip Seymour Hoffman
Regisseur: Anton Corbijn - Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Robin Wright, Daniel Bruhl - Groot Brittannië - 2014 - 2 uur 1 minuten

A Most Wanted Man zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de laatste film met de dit jaar overleden acteur Philip Seymour Hoffman. Hij excelleert als Duitse terreurexpert in een spionagethriller waarin de grenzen tussen goed en kwaad steeds verder vervagen.
De film is gebaseerd op het gelijknamige werk van schrijver John le Carré uit 2008. Daarin wordt de Tsjetsjeen Issa Karpov gevolgd. Na in zijn thuisland te zijn gemarteld, vlucht de jonge moslim naar Duitsland, waar zijn vaders fortuin op hem ligt te wachten. Door zijn afkomst komt hij al snel in het vizier van zowel de Amerikaanse als de Duitse veiligheidsdienst. Wat volgt is een operatie waarin niet meer duidelijk is wie goed of slecht is.

In deze derde film als regisseur bewijst Corbijn opnieuw hoe veelzijdig hij is. A Most Wanted Man wijkt wat stijl betreft sterk af van zijn vorige films Control en The American. Een bedaard tempo, met een paar actiescènes, zorgt voor langzaam voortkruipende spanning die de kijker gaandeweg als een wurgslang in zijn greep krijgt. De film ontving alleen maar goede recensies.

SPEELTIJDEN