Laatste week. Coming-of-age-film over een twaalfjarige jongen die zich bewust wordt van de ongelijke behandeling die zijn Afro-Amerikaanse vriend ten deel valt.
Regisseur: James Gray - Anne Hathaway, Jeremy Strong, Banks Repeta, Anthony Hopkins, Jaylin Webb - Verenigde Staten - 2022 - 1 uur 55 minuten

In het New York van de jaren ‘80 groeit de twaalfjarige Paul op in een hecht gezin. Door zijn grootvader wordt hij aangespoord om zijn dromen na te streven. Met zijn beste vriend, de Afro-Amerikaanse John, is hij verantwoordelijk voor veel kattenkwaad. Dan wordt Paul door zijn ouders naar een privéschool gestuurd waar ook zijn oudere broer les volgt. Dit is ook een school waar het gros van de studenten niet enkel bevoorrecht, maar ook vooringenomen is. Paul beraamt samen met John een plan om hier weg te vluchten.

Armageddon Time is een autobiografische film van filmmaker James Gray over de kracht van familiebanden en het najagen van de ‘American Dream’. Met weer een glansrol van de 85-jarige Anthony Hopkins!

SPEELTIJDEN