Confronterende film over familie, recht en wraak.
Regisseur: Fatih Akin - Diane Kruger, Numan Acar, Ulrich Brandhoff, Jessica McIntyre - Duitsland - 2017 - 1 uur 46 minuten

Politiek drama van de Duits-Turkse regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) over Duits-Turks gezin, dat bestaat uit de blonde, blauwogige Katja, de Turkse ex-crimineel Nuri en hun zoon Rocco. Wanneer vader en zoon slachtoffer worden van een bomaanslag, wijst de politie automatisch op Nuri’s drugsverleden. Maar Katja denkt in een heel andere richting!

De aanslag verandert het leven van Katja voor altijd. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.
Een film over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013, met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basterds). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en stond op de shortlist voor de Oscars. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

SPEELTIJDEN