Waargebeurd kostuumdrama over liefde en wrede slavernij
Regisseur: Amma Asante - Gugu Mbatha-Raw, Matthew Goode, Emily Watson - Groot Brittannië - 2014 - 1 uur 44 minuten

Dido Elizabeth Belle (Gugu Mbatha-Raw) draagt de mooiste jurken en woont in een gigantisch kasteel. Ze groeit op in de achttiende eeuw bij haar aristocratische oom (Tom Wilkinson), één van de hoogste rechters van Engeland. Belle is de bastaarddochter van een slavin en een hooggeplaatste marineofficier en hoewel haar achtergrond haar bepaalde privileges geeft, zorgt haar huidskleur ervoor dat ze een buitenstaander blijft. Samen met haar grote liefde John Davinier (Sam Reid) weet ze haar oom te bewegen om de eerste stappen te zetten richting afschaffing van de slavernij.

Belle is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Dido Elizabeth Belle. Ook liet regisseur Amma Asante zich voor deze film inspireren door een schilderij van Belle uit 1779.
De rol van Dido wordt vertolkt door de briljante Gugu Mbatha-Raw. Zij weet precies hoe ze de moedige, intelligente en gekwelde Dido moet spelen. Ook Tom Wilkinson toont met veel passie en overtuiging de zachte en harde kant van Dido’s oom. Niet alleen het verhaal en de cast zijn van Belle zijn een lust voor het oog. Ook de mooiste kostuums en filmlocaties zijn uit de kast getrokken om van de film een waar succes te maken.

SPEELTIJDEN