W.F. Hermans verfilmd!
Regisseur: Boudewijn Koole - Reinout Scholten van Aschat, Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen - Nederland - 2015 - 1 uur 46 minuten

De film is gebaseerd op de bestseller Nooit meer slapen van W.F. Hermans. De roman uit 1966 is een van de meest gelezen naoorlogse boeken en wordt gezien als een van de belangrijkste werken van W.F. Hermans. Het is een grandioos verhaal over de kracht van de natuur en de kracht van dromen.

Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

Regisseur Boudewijn Koole: ‘Beyond Sleep is voor mij een droom die werkelijkheid werd. Dit ingenieuze boek als basis voor onze film is een enorme uitdaging. Ik ben trots dat ik het vertrouwen heb gekregen van de erven Hermans. Na een uitgebreide internationale zoektocht naar de beste hoofdrolspeler ben ik uitgekomen bij Reinout Scholten van Aschat. Hij heeft de potentie van een grote filmster. Ook met de Noorse cast prijs ik me zeer gelukkig. Alle drie met veel internationale rollen op hun naam, alle drie top cast.

SPEELTIJDEN