In gevecht met de innerlijke superheld
Regisseur: Alejandro González Iñárritu - Michael Keaton, Zach Galifianakis, Emma Stone, Naomi Watts, Edward Norton, Amy Ryan - Verenigde Staten - 2014 - 2 uur 0 minuten

Soms wordt een film werkelijkheid. In het geval van Birdman lijkt het er in ieder geval wel op. Michael Keaton speelt in de film de uitgerangeerde Hollywoodacteur Riggan Thomson die nog één keer een grote comeback probeert te maken. En laat nu uitgerekend deze rol Keaton, vroeger superster dankzij Batman (1989) en nu bijna vergeten, een Oscar opleveren!
De film is bekroond met vier Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario en Beste Cinematografie. Hierdoor is het virtuoze drama Birdman van Alejandro González Iñárritu dit jaar de grote Oscar winnaar geworden.

Als Riggan nog één keer dat superheldenpak aantrok, kwam hij misschien weer in de picture. Maar hij wil bewijzen dat hij meer is dan alleen maar een Hollywood-ster. Hij wil een serieus en intellectueel toneelstuk regisseren met hemzelf in de hoofdrol. Zijn cast is echter nogal erg onwillig en het is de vraag of het gezelschap de première haalt!.
In Birdman wordt geweldig geacteerd! Naast Keaton zien we Edward Norton als bezeten en gefrustreerd method-acteur, Naomi Watts als onzekere actrice met Broadway-aspiraties en dan is er nog de geweldige Emma Stone, als Riggans aan dope verslaafde dochter.
De Mexicaanse regisseur Iñárritu zei afgelopen september op het filmfestival van Venetië dat hij na de zware drama’s als Babel en Biutiful toe was aan iets luchtigs. De komedie Birdman bevat inderdaad een hoge grapdichtheid, maar er worden ook behoorlijk harde noten in gekraakt.

SPEELTIJDEN