Een fenomeen en een overlever
Gezelschap: Boo Boo Davis - 1 uur 30 minuten

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta, in de streek waar hij ook geboren is . Boo Boo’s vader was muzikant en in de jaren 50 en zestig kwamen alle blues legendes van die tijd bij de familie Davis over de vloer. Zo heeft Boo Boo Davis gespeeld met John Lee Hooker, Elmore James, Rob Pete Williams, en nog vele anderen.

Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld. “The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.”

Samen met zijn twee muzikanten heeft hij sinds 2008 zeven releases uitgebracht en bijna 500 concerten gedaan in meer dan twintig verschillende Europese landen. Met z’n drieën stonden ze op bijna alle grote Europese jazz en blues podia (zoals North Sea Jazz Festival, Montreux Jazzfestival, Blues Peer, Zwarte Cross en vele andere)
We zijn er trots op hem in het Filmhuis te begroeten

Entree €15,00 Vrienden en Donateurs €13,00

SPEELTIJDEN