Een uniek coming-of-age verhaal
Regisseur: Richard Linklater - Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke - Verenigde Staten - 2014 - 2 uur 43 minuten

Op zondag 12 april is deze film de keuze van Drukkerij Antop te Zevenaar.

Boyhood is het resultaat van een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Gefilmd over een periode van twaalf jaar met steeds dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason. De jeugd van een gewone jongen, maar dan zo verfilmd dat je hem ook echt ouder ziet worden. Van opgroeiend kind tot jongeman.

In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason (Ellar Coltrane) letterlijk voor onze ogen opgroeien. We volgen ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater, dochter van de regisseur) en hun gescheiden ouders, Olivia (Patricia Arqette ) en Mason sr. (Ethan Hawke). Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.
Linklater baseerde het script ¬grotendeels op de ervaringen van de spelers zelf. Geen wonder dat ze zó goed in hun rollen zitten, dat je vaak alleen al daardoor niet merkt dat er alweer een jaar voorbij is. Zo zou Mason oorspronkelijk rond zijn 16de in een bandje stappen, maar Coltrane vond fotografie veel leuker en dus werd het personage aangepast.
Een prachtig herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloos verstrijken van de tijd.

SPEELTIJDEN