Good time girl en femme fatale
Regisseur: Blake Edwards - Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal - Verenigde Staten - 1961 - 1 uur 55 minuten

Breakfast at Tiffany’s was bij uitkomst in 1961 meteen een kaskraker. De film betekende Hepburns doorbraak als volwaardig actrice. Tot dan toe had ze altijd het voorbeeldige, brave meisje gespeeld. Truman Capotes verhaal over een femme fatale werd verfilmd door regisseur Blake Edwards en is dankzij de digitalisering weer te zien in zijn volle glorie!
Holly Golightly, Hepburn in een van haar beroemdste rollen, is de charmante “Good time girl, die het vooral op rijke mannen heeft gemunt. Ook houdt ze van diamanten en wilde feestjes. Haar buurman, de schrijver Paul Varjac (George Peppard) valt ook voor haar charmes, maar heeft wel moeite met haar stijl mannen in te palmen.
Een a-typische rol voor Audry Hepburn dus, die altijd lieve, onschuldige meisjes had gespeeld. Zij kreeg de rol aangeboden nadat Marylin Monroe had geweigerd: die leek de rol te gewaagd!
Hepburn zag er juist een kans in tot groei als actrice. En het publiek omarmde haar voluit omdat ze menselijke zwakheden ten toon spreidt: roken, drinken, manipuleren. Voor die tijd inderdaad gewaagd, zeker in Amerika waar de vrouw meestal bescheiden op de achtergrond stond.
Eerdere succesrollen van Audrey Hepburn: Roman Holiday, War & Peace.

SPEELTIJDEN