Inspirerend biografisch drama
Regisseur: Andy Serkis - Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville, Tom Hollander - Groot Brittannië - 2017 - 1 uur 57 minuten

De avontuurlijke Robin Cavendish heeft nog een heel leven voor zich wanneer hij plotseling verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun levenslust.
Breathe volgt het waargebeurde verhaal van Robin Cavendish. Toen hij in 1955 polio kreeg betekende dat een doodsvonnis. Desondanks werd hij een van de langstlevende poliopatiënten ter wereld. Met behulp van kunstmatige ademhalingsmachines wist Cavenish vierenzestig te worden tot hij in 1994 overleed. Ondanks zijn handicap streed hij tegen het slechte lot van lichamelijk gehandicapten, die vaak onder miserabele omstandigheden in hospitalen en verzorgingshuizen verbleven.
Het regiedebuut van de Britse acteur Andy Serkis is overigens gebaseerd op het leven van de vader van de producent van de film, Jonathan Cavendish, zakenpartner van de regisseur. Serkis was zozeer geïntrigeerd door Cavendish’ familiegeschiedenis dat hij hem overhaalde om Breathe in productie te nemen met Serkis als de regisseur.

SPEELTIJDEN