“Dit is niet mijn zoon!”
Regisseur: Clint Eastwood - Angelina Jolie, John Malkovich, Gattlin Griffith - 2008 - 2 uur 21 minuten

Misdaadmelodrama van Clint Eastwood over alleenstaande moeder (Angelina Jolie) die eind jaren twintig van de lokale politie haar ontvoerde zoon terugkrijgt, terwijl ze zeker weet dat het niet haar zoon is. Maar de politie wil daar niets van weten.

Wanneer Christine Collins (Angelina Jolie) in 1928 haar zoontje als vermist opgeeft neemt de politie haar niet serieus. “Hij komt wel terug mevrouw!”, aldus hoofdinspecteur Jones die op elke vraag een gevat antwoord heeft. Hoe het op dat moment staat met de politie van Los Angeles is al gauw duidelijk. Corruptie en slecht functionerende corpsen hebben het vertrouwen in de politie tot nul gereduceerd.
In een poging de eer van zijn mannen te redden weet inspecteur Jones de zoon van Christine, Walter, op te sporen, of in ieder geval een jongen die Walter’s naam en adres weet te bevestigen. Hij is woonachtig op Avenue 23, nummer 210 en hij is in die vijf maanden dat hij vermist was gewoon wat aangekomen. Christine kan niets anders doen dan hem mee naar huis nemen, hoewel ze weet dat hij haar zoon niet is. Hier begint de strijd en gekmakende vernedering van een dappere alleenstaande moeder. De film is gebaseerd op een waar verhaal.

Eastwood, op 78-jarige leeftijd een van de meest productieve en solide regisseurs van het moment, vertelt het drama zoals van hem mag worden verwacht: rustig en rechttoe rechtaan, sober maar precies. Het verhaal van Christine Collins staat geen nuance toe, het drama komt aan als een mokerslag.

SPEELTIJDEN