The Floating Piers
Regisseur: Andrey Paounov - Christo - Duitsland/Italië/Verenigde Arabische Emiraten/Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 45 minuten

Er zijn veel praktische zaken die aan Christo moeten worden uitgelegd in de documentaire Christo: Walking on Water, maar wat niemand de wereldberoemde kunstenaar hoeft te vertellen is hoe je een megalomaan kunstproject verkoopt. ‘Het zal zijn alsof je over water loopt!’, vertelt de tachtiger begeesterd aan iedereen die het maar horen wil over zijn The Floating Piers (2016).

In deze energieke en liefdevolle documentaire over de realisering van het gigantische kunstwerk van superkunstenaar Christo zien we met hoeveel pijn en moeite het project werd gerealiseerd waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.
Christo en zijn team werden flink op de proef gesteld: ze werden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur. Dit alles gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s.
Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, ondergaan we de charme van zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

SPEELTIJDEN