Cursus Boek en Film
Zesdelige cursus over boekverfilmingen
Land:
Nederland
Release datum:
2017
Duur:
2 uur 30 minuten
Regisseur:

Info

Boek & Film

Wanneer is een boekverfilming geslaagd? Als die zo veel mogelijk wegheeft van de oorspronkelijke roman? Of juist totaal anders is?
Volgens schrijvers als Peter Buwalda en Oek de Jong is het al helemaal onmogelijk om literatuur goed te verfilmen. Cinema en literatuur zijn weliswaar allebei kunstvormen waarin verhalen worden verteld en gevoelens uitgedrukt, maar ze hebben ook totaal verschillende idiomen en gebruiksaanwijzingen. In een roman kun je bijvoorbeeld beschrijven wat er in het innerlijk van een personage omgaat? Maar hoe doe je dat in een film?

Dit soort kwesties, maar ook andere, komen weer aan de orde in de nieuwe cursus Boek & Film van Filmhuis Zevenaar. Dus filmkijkers/lezers kunnen zich weer aanmelden!

CURSUSOPZET
In oktober start de vierde editie van de cursus Boek en Film, die geleid wordt door Kim van der Werff. Zij is filmpublicist en studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de UvA.
De cursus, bestaande uit zes boekverfilmingen, loopt van oktober tot en met maart en is gepland op de tweede donderdag van de maand. Vóór iedere boekverfilming ontvangen de deelnemers op hun mail een door de docent samengestelde reader.
De cursus start in oktober met Sprakeloos (schrijver Tom Lanoye) en in november volgt Sense of an Ending (Alsof het voorbij is; schrijver Julian Barnes).
Voor de boekverfilmingen zijn we afhankelijk van het actuele filmaanbod. Andere mogelijke films zijn: Vele hemels boven de zevende (schrijver Griet Op de Beeck), Dorst (schrijver Esther Gerritsen), Call me By Your Name (schrijver André Aciman) en een klassieker.
Boek en Buro Rebers stelt weer boeken ter beschikking voor verloting.

Bij het boeken, boekt U voor alle 6 cursusavonden in één keer.

CURSUSGEGEVENS
Aanvangstijd: 19.15 uur
Eindtijd: ongeveer 22.30 uur
Data: 12 oktober, 9 november, 14 december 2017, 11 januari, 8 februari, 8 maart 2018
Locatie: Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14
Cursusgeld: 70 euro. Donateurs/vrienden en bibliotheekpashouders: 60 euro.
Aanmelden: www.filmhuiszevenaar.nl

PROGRAMMA

Donderdag 12 oktober 2017
Sprakeloos
Met: Viviane De Muynck en Stany Crets
Regisseur: Hilde Van Mieghem
Schrijver: Tom Lanoye

Donderdag 9 november
Sense of an Ending
(Alsof het voorbij is)
Met: Charlotte Rampling en Jim Broadbent
Regisseur: Ritesh Batra
Schrijver: Julian Barnes

SPEELTIJDEN

Comments are closed.