De vrienden Anderson & Nielson wonen in een tunnel, maar plots horen ze dat ze moeten vertrekken. Ze beginnen aan een wild avontuur om Kapitein Opa te vinden die hen kan redden.
Regisseur: Gunhild Enger, Rune Spaans - Stemmen van: Nordin de Moor, Milan van Weelden, Philippe Bernaerts , Edna Kalb, Simon Zwiers, Patty Paff - Noorwegen - 2022 - 1 uur 16 minuten

Het leven in de tunnel gaat goed voor Anderson & Nielson: ze vullen hun dagen met liedjes zingen, jam eten en elkaar plagen. Maar op een dag krijgen ze bezoek van een conducteur. Ze is heel streng en ze heeft een uitzettingsbrief. Tunnels zijn voor treinen, niet voor mensen, dus ze moeten onmiddellijk vertrekken. Anderson & Nielson hebben een idee: de opa van Nielson, de legendarische Kapitein Opa kan hen vast redden! Anderson & Nielson beginnen aan een wild avontuur om Kapitein Opa te vinden en hun thuis in de tunnel te redden. Hun grote speurtocht brengt de vrienden naar de meest ongelooflijke plaatsen, zoals de Noordpool, het tropische zuiden en zelfs hemelse hoogten. Waar ze ook reizen, ze komen telkens in de problemen: of het nu gaat om hongerige ijsberen, agressieve engeltjes of andere uitdagingen. Maar dan blijkt dat hulp dichterbij is dan ze beseffen. Het leeft in de tunnel, en heeft honderd koppen en meer dan veertien poten.

SPEELTIJDEN