Opbrengst gaat naar HDKT
Regisseur: Diederick Koopal - Mimoun Oaïssa, Dragan Bakema, Georgina Verbaan, Loes Luca, Stefan van de Walle - Nederland - 2012 - 1 uur 50 minuten

Vier Rotterdamse vrienden werken in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet best. Om de garage van de ondergang te redden komen ze op het idee om zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam.
Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish.
Eigenlijk zijn de heren stuk voor stuk eigenlijk te lui en te oud om aan een dergelijke training te beginnen en ook hun persoonlijke omstandigheden houden niet over. Zo is Gerard de garage-eigenaar ernstig ziek, maar hij houdt dat nog angstvallig geheim. Collega/vriend/monteur Nico worstelt met zijn homoseksuele gevoelens, Leo zorgt noodgedwongen voor het kind van zijn hoererende vrouw en Kees mag op zondag niet meetrainen vanwege zijn strenggelovige vrouw.

Ijzersterk regiedebuut van Diederick Koopal waarin hij met oog voor veelzeggende details het ongepolijste Rotterdamse arbeidersmilieu schildert. Geholpen door uitstekende acteurs, ook in de kleinste rollen (Annet Malherbe, Frank Lammer, Georgina Verbaan, Marcel Hensema, Martin van Waardenberg, Mimoun Oaissa, Stefan de Walle) zet Koopal met snelle streken de personages en hun uiteenlopende persoonlijke achtergronden neer.

Filmhuis Zevenaar draagt stichting HDKT een warm hart toe. Naast het doneren van onze fooienpot dit jaar, lopen we op 2e Pinksterdag met een medewerkersteam de Ooyse Landloop ter promotie van HDKT. Aansluitend draaien we die avond en op zondag 11 juni deze film ‘De Marathon’ waarvan alle opbrengsten geschonken zullen worden aan HDKT. Wij zetten ons beste beentje voor; met een bezoek aan deze film doet u dat ook!

SPEELTIJDEN