Dorst
Verzameling van ironie, tragedie en menselijkheid
Land:
Nederland
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 35 minuten
Regisseur:
Saskia Diesing
Acteurs:
Simone Kleinsma, Elise van 't Laar, Leopold Witte
Kijkwijzer:

Info

‘Ik ga dood.’ Triest, wanneer je dit als filmpersonage eerder aan de toeschouwer bekent, dan aan je eigen dochter. Dat is wat Elisabeth doet, aan het begin van de Esther Gerritsen-verfilming Dorst: ze kijkt recht in de camera en betrekt ons bij haar lot – kanker, terminaal.

Coco, haar dochter (Elise van ’t Laar), heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Als haar moeder ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, ziet ze haar kans schoon en trekt bij haar in om voor haar te zorgen. Dit ondanks hun afstandelijke relatie, en het feit dat haar moeder het liefst alleen wil sterven.
Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid. Simone Kleinsma en Elise van ’t Laar vormen de indrukwekkende spil van de film. Emoties worden hooguit aangestipt, zodat de kijker ruimte houdt voor eigen interpretaties. De cast wordt versterkt door onder andere Leopold Witte (Gooische vrouwen), Stefan de Walle (De marathon) en Margot Ros (Toren C).

SPEELTIJDEN

Comments are closed.