Verzet tegen corruptie en cynisme
Regisseur: Kristina Grozeva - Margita Gosheva, Stefan Denolyubov, Kitodar Todorov - Bulgarije/Griekenland - 2016 - 1 uur 41 minuten

Tsanko is een simpele spoorwegarbeider en verantwoordelijk voor het controleren van de rails. Op een dag vind hij een tas met een paar miljoen aan bankbiljetten. Hij heeft dit geld netjes aan, iets wat zijn corrupte collega’s nooit zouden doen. Als dank krijgt hij tijdens een persconferentie een gouden horloge. Als hij deze gelegenheid aangrijpt om kritiek te uiten op de corruptie en het uitblijven van zijn loon, wordt hem dit niet in dank afgenomen door zijn collega’s.
Al gauw blijkt het horloge niet goed te werken en Tsanko wil zijn oude horloge terug, een dierbaar erfstuk van zijn vader. Hij heeft het echter afgegeven aan de ambitieuze Julia die de persconferentie heeft georganiseerd. Zij kan het zo snel niet vinden en dan ontspint een wanhopige strijd om zijn horloge, maar ook om zijn waardigheid want door zijn kritiek wordt hij door Julia in diskrediet gebracht..

Glory is de tweede speelfilm van Kristina Grozeva en Peter Valchanov. De plot van de film is net als hun debuutfilm The Lesson gebaseerd op een artikel uit de krant. De titel van de film slaat op ‘Slava’, het Russische merk van Tsanko’s oude horloge wat ‘Glory ’betekent.

SPEELTIJDEN