Laatste week. Indrukwekkend verhaal over een onverwachtse vriendschap tussen drie vrouwen in een dorpje dat is ingenomen door het Rode Leger in de lente van 1945.
Regisseur: Saskia Diesing - Hanna van Vliet, Anna Bachmann, Eugénie Anselin - Duitsland/Luxemburg/Nederland - 2022 - 1 uur 41 minuten

In het Duitse dorp Tröbitz komt op 23 april 1945 een deportatietrein met honderden zogenoemde ‘Austauschjuden’ (‘ruiljoden’) tot stilstand. Het Russische Rode Leger is opgerukt en de nazi’s staan op het punt te capituleren. Terwijl de Russen de Joden onderbrengen in de Duitse huizen en de dorpelingen aan het werk stellen in de ziekenboeg, wacht iedereen het officiële einde van de oorlog af. In die gespannen weken staat de tijd voor iedereen stil: voor de Nederlands-Joodse Simone en haar zieke man, voor dorpeling Winnie en voor de Russische scherpschutter Vera. In deze snelkookpan van wraakgevoelens, wantrouwen en trauma blijken ze elkaars hulp hard nodig te hebben en ontstaat er een onverwachtse vriendschap tussen de drie vrouwen.

SPEELTIJDEN