Indrukwekkende Amerikaanse burgerrechtenfilm
Regisseur: Raoul Peck - Stem: Samuel L. Jackson - België/Frankrijk/Verenigde Staten/Zwitserland - 2016 - 1 uur 33 minuten

‘Het verhaal van de neger is het verhaal van Amerika. Het is geen fraai verhaal.’ Was getekend: schrijver James Baldwin. Hoewel Baldwin al in 1987 overleed, blijken zijn scherpe, confronterende en ontluisterende inzichten nog steeds bijzonder actueel zoals filmmaker Raoul Peck laat zien in zijn indrukwekkende voor een Oscar genomineerde documentaire.

James Baldwin was ooit van plan om een revolutionair en persoonlijk boek te schrijven over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar.
In zijn documentaire verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.
I’m Not Your Negro is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige BlackLivesMatter-beweging. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk, via de geschiedenissen van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King, waar Amerika voor staat.

Winnaar van vele internationale prijzen waaronder de Publieksprijs op het Filmfestival van Toronto 2016

Scrollende tekst van links naar rechts.
Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN