Rauw, krachtig en waargebeurd politiedrama dat onderwerpen als traditionele rolpatronen, liefde, angst en huiselijk geweld niet uit de weg gaat.
Regisseur: Dominik Moll - Bastien Bouillon, Bouli Lanners, Mouna Soualem, Anouk Grinberg - Frankrijk - 2022 - 1 uur 54 minuten

De ambitieuze rechercheur Vivès is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van Grenoble wanneer de moordzaak van Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de twaalfde op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader is geen spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau ondervragen verdachte na verdachte, maar tot een oplossing komen ze niet. De zaak wordt met de dag kouder, tot het onderzoek officieel wordt beëindigd. Maar Vivès en Marceau kunnen het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten.
La nuit du 12 is gebaseerd op een bestaande cold case, en is behalve een intense whodunnit ook een onderzoek naar mannelijk geweld, waarvan vrouwen het slachtoffer zijn maar tegelijkertijd door de samenleving worden afgerekend op wulps gedrag.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN