Opera uit Maastricht
Regisseur: Béatrice Lachaussée - Talar Dekrmanjian, Gilles Ragon, Romie Estèves, Peter Gijsbertsen, Michael Wilmering, Alexandre Diakoff - Nederland - 2020 - 1 uur 30 minuten

Opera Zuid op het witte doek met twee opera’s: La voix humaine van Francis Poulenc en L’heure espagnol van Maurice Ravel.
In de eenakter La voix humaine van Jean Cocteau belt een vrouw met haar ex-minnaar. Hem loslaten kan ze niet. Ze vleit, wanhoopt en chanteert in de hoop dat hij de telefoonverbinding niet verbreekt. Met orkestkleuren en zangstijl geeft Poulenc de kracht van Cocteau’s tekst weer. Van het ongeduldige wachten op een antwoord van de man, via de gelukzalige herinneringen tot aan het desolate einde.
Tijd met je minnaar doorbrengen, betekent een ‘Spaans uurtje’ in de volksmond. In het komische toneelstuk L’heure espagnole van Franc-Nohain draait het om die uurtjes. Klokkenmaker Torquemada is een wat suffe echtgenoot, Concepción een vurige Spaanse. Kunnen de geheime minnaars de honger van Concepción stillen? Ravel, zelf van Baskisch-Franse origine, laat in deze opera zijn fascinatie voor de Spaanse muziek en cultuur horen. Klanken roepen beelden op van tikkende klokken en Spaanse dansen.

De toegangsprijzen zijn door de distributeur bepaald op € 12,50, geen donateurskorting toegestaan

SPEELTIJDEN