Prachtig modern Italiaanse sprookje.
Regisseur: Alice Rohrwacher - Alba Rohrwacher, Sergi Lopez, Nicoletta Braschi - Italië - 2018 - 2 uur 5 minuten

Tragikomische fabel over een dorpje in het midden van Italië, waar een feodale markiezin de bewoners uitbuit en voor niets op haar tabaksplantage laat werken. Wanneer haar jonge neef Tancredi vriendschap sluit met de pure en onbaatzuchtige boerenjongen Lazzaro lijkt haar rol snel uitgespeeld.

Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata (Italiaans voor ‘onaangetast’) wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Vanaf het moment dat Lazzaro en Tancredi bevriend raken, gaat alles mis voor de markiezin. Na een dramatisch incident worden de dorpelingen hardhandig de moderne wereld ingesleurd.

Derde speelfilm van Alice Rohrwacher (Le meraviglie). De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes. Haar acterende zus Alba (Figlia mia, Le meraviglie) speelt ook een rol.
Lazzaro Felice gaat halverwege een totaal onverwachte kant op, maar spreekt desondanks van begin tot eind tot de verbeelding. En zegt ondertussen heel verstandige dingen over de verschillen tussen arm en rijk.

SPEELTIJDEN