Lean on Pete (Boek en Film)
Gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin
Land:
Groot Brittannië
Release datum:
2017
Duur:
2 uur 2 minuten
Regisseur:
Andrew Haigh
Acteurs:
Charlie Plummer, Amy Seimetz, Travis Fimmel, Steve Buscemi
Kijkwijzer:

Info

De moeder van de 15-jarige Charley (Charlie Plummer) is met de noorderzon verdwenen en zijn vader is niet echt stabiel. Hij zoekt genegenheid bij de cynische paardenhandelaar Del (Steve Buscemi) en jockey Bonnie (Chloë Sevigny). Maar vooral bij Lean on Pete, een falend renpaard op leeftijd.
Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh (Weekend, 45 Years) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Opnieuw oogst hij grote waardering van de internationale filmpers en festival jury’s. Een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden, gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin.

Let op op 12 december is dit een film uit de serie Boek & Film. Hierdoor zijn er andere toegangsprijzen en is de aanvangstijd 19.15 uur.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN

Comments are closed.