J. Robert Oppenheimer, een beroemde natuurkundige speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de atoombom. Oppenheimer moet om de wereld te redden, het risico nemen deze te verwoesten.
Regisseur: Christopher Nolan - Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek - Groot Brittannië/Verenigde Staten - 2023 - 3 uur 0 minuten

J. Robert Oppenheimer, een brillante wetenschapper, staat aan het roer van het strikt geheime Manhattanproject. Onder de betrokkenen bevindt zich de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, de uitvinder van de waterstofbom. Oppenheimer, ondanks dat hij getrouwd is met Katherine, onderhoudt een buitenechtelijke relatie met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De Amerikaanse overheid acht haar daarom gevaarlijk voor de veiligheid.
Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

“Nu word ik de Dood, vernietiger van werelden.” Dit mompelt de Amerikaanse natuurkundige Julius Robert Oppenheimer na de succesvolle proef met de atoombom in Los Alamos in New Mexico. Niet lang daarna schrok de wereld op door de bombardementen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki. Het leidde tot tweehonderdduizend directe en indirecte doden en luidde het einde van de Tweede Wereldoorlog in.

SPEELTIJDEN