Het gewone leven als boeiend avontuur
Regisseur: Jim Jarmusch - Adam Driver, Golshifteh Farahani - Verenigde Staten - 2017 - 1 uur 55 minuten

Buschauffeur Paterson (Adam Driver, Frances Ha, Girls) is zo iemand die weigert een smartphone te nemen. Elke dag geniet hij van gesprekken die hij opvangt in de bus, schrijft gedichten, laat de hond uit van zijn vriendin en drinkt iets in zijn stamkroeg. Ondanks de routine is elke dag weer anders. Film van Jim Jarmusch (Stranger than Paradise), de coolste en eigenzinnigste van alle filmregisseurs.
In zijn twaalfde speelfilm zet Jarmusch dramatiek en ironie rigoureus buitenboord. Paterson, is een verstilde lofzang op de schoonheid van het alledaagse. Hoofdpersoon Paterson observeert triomfen en tegenslagen in het dagelijks leven, ziet poëzie in de kleinste details en leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route als buschauffeur opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw Laura wil hij de gedichten niet publiceren.
Laura is het tegenovergestelde van Paterson. Ook zij barst van de creativiteit, maar dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van haar man probeert te realiseren.

Paterson won op het filmfestival van Cannes de Palm Dog, een grappige award voor de beste prestatie van een hond in een film.

Voorfilm Bob en Edgar afl. 1.

SPEELTIJDEN