Zuid-Europese- (en Amerikaanse) muziek
Gezelschap: Duende - 1 uur 30 minuten

Als afsluiter van het podiumseizoen komt in het Filmhuis “Duende”, een trio muzikanten die prachtige Zuid Europese muziek ten gehore brengt.
Duende bestaat uit zangeres Carlijn Stolten. gitarist Peter Witjes en contrabassist Rob Dirksen.

Duende ontstond eigenlijk op vakantie de Provence, waar op de camping wekelijks een “Grillade” werd georganiseerd voor de campinggasten en dorpsbewoners en waar Peter en Carlijn een aantal Franse en Spaanse nummers ten gehore brachtten.
Terug in Nederland bouwden ze hun repertoire uit tot een programma met zowel mooie ballades, als grappige liedjes.
Carlijn: “Duende” is voor mij de perfecte combinatie van passie en lichtheid. Op het conservatorium paste ik niet zo goed in het klassieke plaatje. Dat keurslijf was voor mij te strak. Ik hou van de schoonheid van mooie muziek, maar kleur ook graag af en toe buiten de lijntjes. De prachtige klanken van de Zuid-Europese- (en Amerikaanse) muziek raken me en zijn heerlijk om te zingen. Met Duende voel ik dat ik thuiskom, die warmte en liefde wil ik graag delen met mijn publiek.

“Duende”, een term uit de Flamenco, betekent zoveel als “ziel” hebben, een verhoogde staat van passie en inspiratie. Het komt van binnen als een fysiek en emotioneel antwoord op kunst. Het geeft je koude rillingen, laat je lachen of huilen als een lichamelijke reactie op een artistieke prestatie die bijzonder expressief is. Goethe beschreef Duende als “iets dat iedereen kan herkennen, maar geen filosoof kan uitleggen.” Goede muziek is altijd herkenbaar, maar niet altijd makkelijk te verklaren. En dat hoeft ook niet, dat is het magische en mysterieuze!

Zondag 7 april 11.00 uur. Toegangsprijzen: € 12,50 en € 10,00 voor donateurs en vrienden

SPEELTIJDEN